Butiksguide: New York

New York är inte som andra städer vad gäller skräddat mode. Det är lite av vilda västern, fast på östkusten, med tanke på bristen av sartoriella traditioner som vi kan se i många av Europas huvudstäder exempelvis. Vad New York har däremot är prisvärda alternativ och en uppsjö av ready-to-wear, och den generellt sett konservativa synen på herrkläder gör att de klassiska varuhusen, med klassiska varumärken, står starka än idag.


Världen verkar vara, om än med en tveksam försiktighet, på väg tillbaka till det normala vilket gör att vi åtminstone kan drömma om att resa igen. Därför är planen att idag göra dig redo för en trip till New York - här kommer en butiksguide.


No Man Walks Alone

Detta är först och främst en online-shop, men är du i New York är deras showroom mer än värt ett besök. De tillhandahåller New Yorks bästa utbud av både avslappnade och pressade kläder, med produkter från allt från världskända varumärken till florentinska och japanska skrädderier.


www.nomanwalksalone.com

336 W. 37th Street, 10018.The Armoury

The Armoury grundades I Hong Kong och har tagit varumärken som Ring Jacket, Carmina och Saint Crispin's till New York. De erbjuder produkter från en lång rad skrädderier men även RTW-plagg från välkända varumärken.


www.thearmoury.com

168 Duane Street, 100013.Leffot

Söker du kvalitetsskor finns det ingen annanstans att gå när du befinner dig i New York. Leffot erbjuder bara det bästa på marknaden med skor från producenter som Edward Green och Saint Crispin's.


www.leffot.com

10 Christopher Street, 10014.


Bergdorf Goodman

Detta är traditionell lyx. Tänk Harrods, utan bling-bling, eller Selfridges, utan vulgärt mode. Här kan du hitta allt för den välklädde mannen.


www.bergdorfgoodman.com

754 5th Avenue, 10019.


Paul Stuart

Detta är en traditionell herrekipering, så som de alltid sett ut. Hit kan man gå och köpa en hel garderob. Det fina med Paul Stuart är att det håller sig till stil och ändras inte nämnvärt över säsongerna. Det går alltid få tag i en mörkblå rock eller en vit skjorta.


www.paulstuart.com

354 Madison Avenue, 10017.Senaste inlägg

Visa alla