top of page

Butiksguide Paris

Butiksguide Paris


Frankrike i allmänhet och Paris i synnerhet är känt som ett modets epicentrum. Det är hem för världens high-fashion och mängder av varumärken i det segmentet. Det ska dock sägas att för den som är intresserad av klassiskt herrmode och det som ofta benämns som menswear är inte Paris att jämföra med exempelvis London. Det finns såklart fortfarande bra butiker men till skillnad från London så har många av Paris herrmodebutiker lagts ner under de senaste 20 åren.


Med det sagt har Paris mycket att erbjuda oss stilintresserade. Inte bara haute couture utan även ett gäng riktigt bra butiker som tar klassisk herrstil på allra största allvar. Här kommer vi nu lista ett gäng butiker som gör det extra bra. Notera att listan är helt utan inbördes ordning.


1. Beige Habilleur Beige har verkligen känslan av att vara en liten kvartersbutik. Den ligger i det 16:e arrondissementet, ett område som tidigare var ett hem för några av Paris allra rikaste men som försvann något när alla skulle flytta in till stan i stället. Nu har det sett en ny vår och är värt ett besök även bortsett Beige Habilleur. I butiken hittar du en blandning med varumärken av hög kvalitet så som Justo Gimeno och Smedley. Det finns även en del workwear och japanska varumärken. Dessutom har Drake’s en avdelning i butiken. www.beige-habilleur.com 83 Rue Chardon Lagache


2. Holiday Boileau Holiday är den butik som erbjuder flest avslappnade kläder av gänget på listan. Här hittar du en blanding mellan senaste mode och klassiker. Det som gör att de tar sig in på listan är att kläderna i regel är av hög kvalitet och gjorda i välkända tyger. Det finns mängder av snygga chinos, rundhalsade tröjor och kepsar. På nedervåningen har de även en välsorterad vintage-avdelning.

www.holiday-paris.fr 11 Rue Parent de Rosan


3. Jean-Manuel Moreau Made-to-measure-skjortor och napolitanskt skräddade kläder i en blandning med accessoarer och skor. Det napolitanska är tillverkat av Orazio Luciano men med Moreaus egen husstil. Moreau är den enda som erbjuder den här typen av napolitanskt skräddade kläder i Paris och använder lokala justeringsskräddare för en mer prisvärd och snabb upplevelse.

jeanmanuelmoreau.tumblr.com 3 Rue Chambiges

4. Charvet En av de allra vackraste butikerna i världen. Nedervåningen är fylld till brädden med accessoarer och övervåningen med skjortor och kostymer. Det finns få andra varumärken som kan mäta sig med Charvet och deras historia. Därtill är deras produkter alla gjorda exklusivt av och för Charvet.

www.charvet.com 28 Place Vendôme

5. Café Coton Café Coton är inte den bästa butiken i stan, men den har mycket annat. Dit kan du gå för att hitta basskjortor. Vita, blå, vitblårandiga skjortor av bra kvalitet till bra priser. Café Coton är med på listan mycket för att det är en trevlig upplevelse och för att den ligger på världens kanske mysigaste gata.

www.cafecoton.com 81 Rue du Bac

6. Husbands Husbands har en egen stil, eller åtminstone en utpräglad stil. Kostymerna är gjorda med klassiskt vida silhuetter och rejäla axlar. Med det sagt hittar alla något här och de är duktiga på att tillgodose kundens önskningar i deras made-to-order-tjänst. Kostymerna är gjorda av Eduardo de Simone vilket betyder att du får mycket för pengarna. Husbands är konservativt skräddade kläder med en modern approach. www.husbands-paris.com 57 Rue de Richelieu



7. Artus Bertrand Arthus Bertrand är en av de främsta tillverkarna av medaljer och ordnar. När du fått en orden bör du skicka den hit för att få den tillverkad på rätt vis. Det är även här som den franska akademien tillverkar sina svärd.

www.arthusbertrand.com 52 Rue Bonaparte

8. Boucheron En av de främsta butikerna för lyxiga smycken och juveler. Där finns även klockor och parfymer. Hos Boucheron kan du stilla ditt ädelstensbegär genom att köpa just detta på kilopris.

www.boucheron.com 26 Pl. Vendôme



9. Hermès Hermès kommer med på listan mest som en turistattraktion. Även om detta är det klassiska varumärkets flagship-store har den inte mycket mer att erbjuda än andra Hermès-butiker. Däremot är det värt ett besök för upplevelsen av att ha varit där.

www.hermes.com 24 Rue du Faubourg Saint-Honoré


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page