Cavaliere Tar Ett Nytt Sartoriellt Grepp

Det hela började för ungefär tio år sedan när Cavaliere bestämde sig för att ta ett grepp som skulle särskilja dem från liknande spelare på marknaden. De köpte då en fabrik i Tjeckien där de själva kunde producera kläder av hög kvalitet men genom att rationalisera bort en mellanhand kunde priserna hållas låga. Detta gjorde dem till det enda skandinaviska konfektionsvarumärket med egen produktion.


Studio73, som den nya linjen kallas, är ledstjärnan för hur Cavaliere's varumärkesomvandling ska gå till. Namnet anspelar både på fabriken (studion) och på Cavaliere's historia (grundat 1973).
Produktionen i fabriken är uppbyggd efter den italienska systemet "Sartorial production" och att det är just en italiensk modell som använts syns i kollektionerna. Plaggens silhuetter är syditalienska med sina mjuka axlar, tunna flytande mellanlägg och grunda ärmhål. Tygerna är nästan samtliga från Italienska väverier som Zegna, Ferla och Loro Piana, för att nämna några. Studio73 försöker blanda italienska inslag med en klassisk tolkning av den skandinaviska stilen för att skapa hållbara kollektioner, riktade åt den mer initierade kunden. Kavajer och kostymer står i fokus men i den kollektion som nyligen lanserats hittar man även safarijackor, saharianas, raglanrockar och flertalet byxmodeller. Till våren kommer även västar, linneplagg och fler, ledigare byxmodeller.Förutom de säsongsbaserade kollektionerna har Studio73 något de kallar för "NOS" (Never Out of Stock). Där finns produkter som är användbara hela året, exempelvis finns kostymer i grått och marinblått med en prislapp på 6 000 kr.Både produkter och återförsäljare kommer vara limiterade och produkterna kommer att kunna hittas hos bland andra Ströms i Stockholm, Linnégatan2 i Göteborg och Engelska herr i Malmö.Senaste inlägg

Visa alla