De 10 elegantaste tidningsprenumerationernaStil och elegans handlar om långt mycket er än att ha en välsittande kostym och en perfekt slipsknut. Den här tanken, eller faktumet, är exakt den grund som Stiljournalen står på. Vi hade kunnat prata och skriva enbart om kavajens uppbyggnad, skornas läster eller handsydda knapphål på skjortor, men om man låser sig där, är det svårt att kunna kalla sig gentleman. Det handlar alltså minst lika mycket att kunna föra sig i sammanhang och samtal där det krävs att du är mer beläst än att veta huruvida din kavaj har spalla camicia eller inte.


Det jag försöker säga är att det är elegant att vara beläst, kunnig och uppdaterad kring omvärldens skeenden. Det är också på sin plats att ha koll på grundläggande kultur och konst. Och hur tillskansar mig sig då denna kunskap? Givetvis via böcker och tv, men kanske allra elegantast genom tidningar och magasin. Därför har vi här Stiljournalens lista över de mest eleganta publikationerna att som svensk prenumerera på (och att ha liggandes hemma på soffbordet).


10. The Field Världens främsta magasin på ämnet jakt, fiske och livet på landet med allt vad det innebär. Läs om de tolv bästa tipsen för en lyckad gåsjakt med mera.


9. The World of Interiors Den absolut mest inflytelserika rösten på inredning och design. Ta del av bilder från några av världens finaste hem.


8. National Geographic

Sedan 1888 har National Geographic Society get ut denna tidsskrift med ändamålet att öka intresset för geografi.


7. Tatler

Sedan 1709 har Tatler serverat sina läsare den perfekta blandningen mellan glamour, mode och samhällsbevakning. Läs om Englands och Europas finaste fester och bröllop eller om vad som anses okej att vara snobbig kring.


6. Vanity Fair

Det bästa helhetsgreppet kring samhällets alla händelser får du hos Vanity Fair. Det som började som en tidning om den brittiska societeten tar nu både seriösa och mer lekfulla grepp på kultur, kändisar, politik och nyheter.

5. Dagens Industri (och DI Weekend) De senaste nyheterna, analyserna och fördjupningarna som påverkar marknaden, börsen och näringslivet. Missa inte intervjuer med näringslivs– och samhällstoppar i DI Weekend.


4. Svensk Damtidning Sveriges främsta tidning för kungliga nyheter och bilder, med kunglig modeblogg, kändisnytt, fester och premiärer.

3. Time Magazine Time Magazine anses, tillsammans med Newsweek, som den absolut viktigaste tidsskriften I världen. Vill du hålla koll på vad som händer i världen, läs Time Magazine. 2. Gods & Gårdar Gods & Gårdar lyfter fram det goda i livet, antikviteter och exklusiv shopping. Njut av Sveriges vackraste gårdar, slott och herresäten.


1. Svenska Dagbladet (och SvD Perfect Guide) Seriös kvalitetsjournalistik som inspirerar och ifrågasätter. Varje helg kan du dessutom njuta av mode, kultur och livsstil i SvD Perfect Guide.

Senaste inlägg

Visa alla