De bäst klädda film- och tv-seriekaraktärerna

Man har läst om riktiga människors stil förut, idag listar vi de fiktiva personer vars stil är värda en extra titt!

1 - Max Vatan, Allied 2016 (Spelad av Brad Pitt) Lite skevt att man valt en skådespelare som är så amerikansk som Pitt till att spela en Brittisk underrättelseofficer. Men, men, vi är här för kläderna, inte skådespelarnas prestationer. Max stil är god. Bra passform i allmänhet och snygga plagg i synnerhet. Bra smoking och tidsenliga kostymer i linne och ull. Även scenerna från brittiska landsbygden är bra rent stilmässigt. Filmen är bra det vill jag verkligen säga.


2 - William Thacker, Notting Hill (spelad av Hugh Grant) Det som gör Hugh Grants karaktär i denna fantastiska film är hans avslappnade elegans. Plaggen i sig är inte spektakulära men det är sättet han bär dem på. Boxiga ljusblå oxfordskjortor, chinos med bra passform och en snygg liten klocka på handleden, plus ett svall som heter duga. Smokingen i slutet av filmen är en riktig tiopoängare.


3 - Magnus, Fem myror är fler än fyra elefanter (spelad av Magnus Härenstam) Urfadern till mitt sartoriella intresse är och kommer att förbli Magnus från Fem Myror. Alltid propert klädd och som i kontrast till Brasse som, enligt mig, var en störig typ, hade perfekt passform. Allt är för kort, ja. Men när Magnus och Brasse står bredvid varandra och Brasse har fem dragspel vid byxslutet plus ett allmänt störigt beteende, blir Magnus på tok för korta byxor och ärmar ändå behagliga att titta på.

4 - James Bond, behöver jag säga mer?

5 - Chandler Bing, Friends (Spelad av Matthew Perry) I säsong 1 till kanske 4 är hans jobbkläder inte helt fel, precis som vardagskläderna. Det är tidstypiskt så man får väl förvänta sig att det ser förjävligt ut stundtals. Jag tror att det som gör att Chandler har god stil är dels hans personlighet, men också håret i första säsongen, det där svallet gör mer än vad man tror. Han har bra slipsknutar, snygga skjortor och känns lite preppy då och då. Smokingen är horribel.


6 - Sterling Malory Archer - Archer (Röst av H. Jon Benjamin) Vi rundar av med en tecknad/animerad karaktär; den alltid välklädda, sarkastiska och arroganta hemliga agenten Sterling Archer. En man i 30-årsåldern som ibland räddar världen och ibland inte. Hans klädintresse och fåfänga går inte att ta miste på. Han har skräddarsydda skjortor från Turnbull & Asser, bespoke-kostymer från Savile Row och Hermès-slipsar. Han har även en egen skomakare och skräddare; en absolut självklarhet för honom.

Det blev ingen Ripley eller Downton Abbey idag. En annan gång kanske!

@ theo_christensons

Senaste inlägg

Visa alla