Det första kungliga bröllopet i Ryssland på 100 år

Det har gått över 100 år sedan sist, men Ryssland vet fortfarande hur man håller ett kungligt bröllop.


Storhertig George Mikhailovich Romanov, en spanskfödd, Oxford-utbildad, 40-åring är Tsesarevitj (arvinge) av det ryska emperiet, om nu en sådan monarki fortfarande funnits. I torsdags gifte hans sig med Victoria Romanovna Bettarini, en italienskbördig kvinna som konverterat till den ryska ortodoxa kyrkan (därav det Romanovska mellannamnet). Bröllopet liknade ingenting som Ryssland sett på länge.


Brudgummens familj, Romanovs, kom till makten år 1613 och innehåller namn som du kanske minns från historialektionerna, så som Peter den store och Katarina II av Ryssland.


Efter den ryska revolutionen 1917 förvisades Romanov-familjen och porträtterades av den sovjetiska kulturen som roten till allt ont. Familjen har fortfarande ingen juridisk ställning i Ryssland idag, men som New York Times uttrycker det är detta ”deras främsta försök att återetablera sig i landets offentlighet”.


Vigseln hölls i Isakskatedralen i St. Petersburg och under tvådagarsfesten sågs kungligheter som Drottning Sofia av Spanien, Prinsessan Leia av Belgien och Sheik Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani, bror till emiren av Qatar.


Bröllopet såg Fabergéringar, en tiara skapad av Chaumet och en bankett designad av Yevgeny Prigozhin (känd som ”Putins kock”), som också av en händelse är efterlyst av FBI för misstänkt inblandning i valfusk.Via Tatler.com.

Senaste inlägg

Visa alla