top of page

Evert! Evert! Evert!

Den statliga televisionen levererade nyligen tre stycken hedonistisk och bohemisk perfektion med dokumentärserien om Sveriges främsta nationalskald - Evert Taube.


I serien får vi se när vår allas visdiktare rider på Pampas slätter i Argentina och när han uppträder på Gröna Lund. Evert är sannerligen en stilikon och här kommer ett axplock av det som vi ser som sartoriella mästerverk.

I alla avsnitt får man se Taube i diverse kompositioner, men det är i avsnitt tre som man verkligen får se vad han går för. Exempelvis när han är i Florens och spelar in en SVT-erie där han ska resa runt i världen för att dikta eller skapa. Han röker cigaretter och dricker rödvin ur karaffer iförd högmidjade byxor med perfekt passform tillsammans med poloskjorta och hatt, samt en mantilj.

Dokumentären är definitivt sevärd även för den som inte har någon vidare relation till Taube. Men det är allmänbildande om något då vi alla, vid skolavslutningar, begravningar, dop, bröllop och nattning av små små barn sjungit åtminstone någon av hans visor.


Get the look:

Evert i Sydamerika Chinos - Casatlantic (Tanger)

Skärp - Morjas

Poloskjorta - Ermengildo Zegna via Mr. Porter

Mörka mockasneakers - Sweyd

Panamahatt - NK Hattbar


Mina Taubefavoriter: (framförd av Sven-Bertil Taube)

Sjösalavår

Flickan i havanna

Solig Morgon

Fritiof i Arkadien

Västanvind

Brittisk Ballad

Nocturne

Inbjudan till Bohuslän Fritiof och Carmencita (Tango i Samborombon)


@theo_christensons

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page