top of page

Fem kostymer att möta våren i

I våra delar av världen är klädseln som bekant helt och hållet styrd av årstiden. Även om man i Sverige kommer kunna bära tyngre flanell ett bra tag till är det härligt att blicka framåt våren och se över vilka inköp som kan tänkas vara aktuella. I dag ska jag därför lista fem personliga favoriter för våren och tidig sommar.


Ljusbrun bomullskostym från Caruso via Lund & Lund.

Många misstar bomull för att vara det bäst anpassade materialet för sommaren. Sanningen är den att bomullskostymen inte alls är särskilt bekvämt att bära de varmaste av sommarens dagar. Däremot är det ett utmärkt alternativ för våren och tidig/sen sommar. Bomullskostymen kan man dessutom med fördel dela upp och bära tillsammans med mindre formella plagg, kanske till och med espadrillos, om man känner sig fräck.Krämvit dubbelknäppt linnekostym från Saman Amel.

En linnekostym är sommarkostymens urmoder. Den är lika delar elegant som avslappnad, och i ett krämvit utförande som ovan gör den sig perfekt till ett solbränt anlete.Blå frescokostym från Blugiallo.

Jag skulle hävda att detta är den ultimata sommarkostymen, åtminstone om man söker formalitet utan att behöva gå runt och svettas i en tung flanell. Maximal formalitet sett till antal svettdroppar, om man säger så. Går givetvis bryta ut kavajen och para ihop med en snygg linnebyxa om man så vill också. Fresco, eller high-twist, är ett hett sommar- och vårtips.Grå frescokostym från No Man Walks Alone x Sartoria Carrara

Av samma anledning som ovanstående. Tygets hårt tvinnade fibrer med gles väv ger inte bara en härlig känsla mot kroppen, den håller sig också från att skrynkla. Perfekt om man ska ta med den på resan.Grön linnekostym från De Petrillo via Lund & Lund.

Man kan inte ha för många linnekostymer. Denna är troligtvis min absoluta favorit i samlingen, utmärkt att bära på sommarfesten eller under en middag på rivieran. Går att bära både med skjorta och slips eller t-shirt.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page