Fem skomodeller du måste ha i garderoben


Skor, dojjor, pjuck - kärt barn har många namn. Idag ska vi gå igenom vilka skor varje stilmedveten man bör ha i sin garderob.

Svarta Oxfords Denna klassiska sko, förmodligen skornas sko. Oxforden kan ofta blandas ihop med Derbyn, vilket den inte ska då en Derby är en mer informell sko än en Oxford. Skillnaden är att en Oxford har sluten snörning medan Derby har öppen.


Mörkbruna Oxfords i mocka Den perfekta lediga men dressade skon. Funkar lika bra till jeans som till kostym eller uddabyxa


Svarta Penny Loafers i kalvskinn Min i särklass absoluta favoritsko. Etymologin bakom Penny Loafers är som följer; Innan mobiltelefonen, när man ringde från telefonkiosker, betalade man i USA ex-antal Penny’s per minut och samtal. Då alla dessa upptagna och viktiga affärsmän behövde göra ständiga samtal var en penny nedkörd i plösen på skon, inte alls en dum idé. Den lilla pengen skall alltså få plats i den lilla fickan på plösen. Därav namnet Penny Loafer.


Tassel Loafers i mörkbrun mocka och svart kalvskinn Det här är också några personliga favoriter. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är med tassels som tilltalar mig så mycket, men snyggt är det. Passar till i princip allt. Frågar du Maria Montazami kommer hon hålla med.Klassisk sneaker Stan smith eller en GATS (German Army Trainer Sneaker), klassiska Converse eller ett Par New Balance, en sneaker behöver du och en sneaker skall du ha. Gärna i en nedtonad och mångsidig färg som vit, beige eller kanske grå.

Senaste inlägg

Visa alla