Four-in-hand - Hur? När? Varför?

Nästan alla män kommer vid något tillfälle bära en slips. Den fråga många då ställer sig är: Hur knyter jag den?

Innan du lägger slipsen runt halsen ska vi klargöra en sak; det finns bara en knut och den heter Four-in-hand. Du behöver inte kunna någon annan knut än den. Så enkelt är det.


Hur gör man? Personligen tycker jag att det är ganska svårt att i skrift förklara hur man knyter en slips, så här kommer en bild istället:


När har man knuten?

Ja, har du slips så är det denna knut som gäller. Slips överlag har du så ofta eller sällan du vill, men är det slipstvång så är det.

Varför?

Det är här det blir intressant. Anledningen till att four-in-hand är överlägsen andra slipsknutar är för att den är liten, tight, asymmetrisk och framhäver det bästa med resten av slipsen. Den är diskret och tar inte fokus från övriga plagg men är samtidigt högljudd vilket för att den kommer sticka ut bland andra slipsknutar. Det viktigaste med den här knuten är att få till den lilla dimpeln under knuten och att den blir krokig.


Historia:

Ingen Stiljournal utan en liten historielektion. Knuten sägs komma från herrklubben vid namn Four in Hand. Huruvida det var medlemmarna eller personalen som brukade knuten tvistas det ännu om. Men det är en rimlig förklaring till dess härkomst och vart ifrån den fått sitt namn.@theo_christensons

Senaste inlägg

Visa alla