"DÄRFÖR ÄR KORTA STRUMPOR RESPEKTLÖST"

Fredrik af Klercker skrev boken Stiljournalen, det som låg till grund för podcasten vid samma namn. Förutom att driva Stiljournalen podcast är han även en av medgrundarna till Pete & Harry, nätbutiken för eleganta vintage-kläder och accessoarer.


KRÖNIKA

Precis som mycket annat fult här i världen så har korta mörka strumpor inget existensberättigande, det är nästan komiskt när män försöker argumentera för dess existens.


Någonstans på vägen har det smugit sig in en uppfattning om att knästrumpor är feminint, inget kunde vara mer fel! Knästrumpor är inte bara manligt det är dessutom extremt elegant och praktiskt.


Små söta ankelhöga strumpor är feminint om något. Medan ordentliga strumpor som täcker vaden, gärna lite tjockare och ribbade, framförallt nu på hösten är manligare.

Det är väldigt roligt att se dem som är så rädda för att visa sin feminina sida att de inte kan ta i ett par knästrumpor, försöker visa sin manlighet genom att i all väsentlighet sätta på sig ett par damstrumpor i stället.


Det är hysteriskt praktiskt med knästrumpor. Det är varmt när det behövs och svalt när det behövs. Det finns alla möjliga sorters material och stickningar anpassat för varje situation.


Men framför allt så är det elegant och respektfullt mot din omgivning.

Det är få saker som är så fult som den lilla glipan av manskött som uppstår mellan byxa och strumpa när man lägger benen i kors. Särskilt när personen i fråga försöker vara elegant, så ser man hur den blekta urtvättade toppen av strumpan riktigt frodas mot den bleka hyn - vilket självklart förstör en kostym omedelbart, hur dyr den än är. Ett par knästrumpor borde vara var mans självklara egendom.


Oönskad nakenhet är alltid oförskämt gentemot din omgivning även om det bara är en liten glipa. Vill du bejaka din manlighet och samtidigt vara mycket elegant - köp ett par mörkblå ribbade knästrumpor.


Omvärlden kommer att tacka dig!Senaste inlägg

Visa alla