Grunden till all stil - kroppsvård

Du kan vara hur elegant klädd som helst men om du luktar illa och ser ovårdad ut gör du inget vidare intryck. Det är lika viktigt att vara fräsch som elegant, eller snarare - det är elegant att vara ren.


Hår

Peruker försvann på 1700-talet och sedan dess har mannens frisyr i stort sett varit kortklippt och prydlig. Det finns självklart en uppsjö av undantag som långhåriga rockstjärnor och hårmodet under hela 1960- och 1970-talen, men generellt har den kortklippta frisyren hållit i mer än tvåhundra år.


Rakning

Hemma kan man raka sig på tre sätt; med rakapparat, hyvel eller kniv. Många föredrar rakhyveln, det är mindre risk för att skära sig med den än det är med rakkniven och man får en oändligt mycket tajtare rakning än med rakapparaten. Rakapparat bör undvikas om man vill ha ett renrakat ansikte. Raktvål och en rakborste av grävlingshår ger ett bättre resultat än vanligt raklödder på flaska. Glöm inte att förberedelse är rakningens bästa vän - se till att stubben är våt innan du sätter bladet mot ansiktet.Händer

Händerna ska givetvis alltid hållas rena och naglarna ansade. Du hälsar med dem och visar upp dem i alla möjliga sammanhang. Ingen tycker att det är charmigt med smuts under naglarna.


Andedräkt

Andedräkten är mycket viktig. Det kan vara väldigt obehagligt att konversera med någon som har dålig andedräkt. Nuförtiden finns en mängd produkter för att åtgärda detta problem.


Kroppshår - ansa eller inte?

Näshår - för näshåren går det att använda en liten sax. Det smärtsamma men bästa sättet är pincett.


Öronhår - Om man rakar öronen finns det stor risk att man skär sig. Det går också att rycka bort håren eller få hjälp hos sin barberare.


Rygghår - Om man inte upplever ryggbehåring som obekvämt behöver man inte ta bort det.

Brösthår - Om brösthåret inte växer ihop med skägget - låt det vara.


Skägg - En gentlemans skägg är tätt, det vill säga om du inte kan få ett ordentligt skägg, stå över och var slätrakad. Om du kan få skägg, se till att hålla det vältrimmat men skaffa inte en alltför tydlig kan nedtill. En gentleman har sällan ett designerskägg. Ta en titt på Ernest Hemingway.Senaste inlägg

Visa alla