Höstens stilspaningar

Jag jobbar sedan en tid tillbaka på Loake på Humlegårdsgatan 4 på Östermalm. Eftersom jag sitter där mellan kl 9-18 varje dag, ser jag en hel del människor passera förbi – och jag har gjort en spaning.


Män klär sig faktiskt bättre och bättre. Jag har sett väldigt många som gått förbi som fått mina ganska ordentliga ögonbryn att höjas. Det är jeans som man ser är upplagda med ribbade knästrumpor och tasselloafers, kostymer eller uddabyxor med slag, också de upplagda med bra fall utan brytning. Över lag snygga skor och något som alltid gör mig glad av att se; långa rockar. De har äntligen tagit sig förbi knäna. Det är allt från raglanrockar med kragen nonchalant uppvikt till paletåer i alla dess former och trenchcoats.Jag får uppfattningen att män rent generellt är mer medvetna om sitt yttre. Men jag vill minnas, från mina dagar som brödchaufför, att man på Kungsholmen är ganska excentrisk och klassisk i sin stil. Många kostymer med mer lediga rockar och snygga Oxfords med antingen wingtip brogue eller quarter brogue.


Intresset märks även tydligt hos de som besöker mig i butiken. Ser vi äntligen en trend där män, precis som kvinnor, börjar bry sig mer om sitt yttre? Jag menar inte att man ska börja hetsa och bli överdrivet utseendefixerad, utan snarare hitta en balans med målet att ta hand om sig själv.


@theo_christensons

Senaste inlägg

Visa alla