Kärleken till en klocka

Bulgari Diagono Aluminum 38mm


Fakta

Tillverkare: Bulgari

Modell: Diagono Kronograf

Material: Aluminum/Gummi

Uppvridning: aAutomatisk

Ref: AC38TA


Sedan jag blev intresserad av stil, vilket börjar bli några år sedan nu, har jag letat efter den perfekta sport/sommar/casualklockan. Eller om jag skall vara helt ärlig så har jag de senaste 20 åren redan vetat vilken det är, jag har bara inte haft råd att köpa den.


Vad har jag velat ha i en sådan klocka då?

Jag gillar att en avslappnad klocka har en design som sticker ut och berättar lite om personens intressen. I mitt fall att se så kontinental ut som möjligt och känna mig lite mer sofistikerad än vad jag egentligen är.


Jag har som sagt trånat efter denna klocka i 20 år. I min värld har den all italiensk elegans från Bulgari. Det är ett legendariskt varumärke med många designer som jag inte uppskattar men här träffade de absolut mitt i prick. Färgglad men diskret, funktionell och elegant, samt 38mm ,den perfekta vidden på ett sportur. Större klockor gör sig inte besvär i min smala värld. Tyvärr kände sig Bulgari manade att nylansera klockan med en bredd på 40mm vilket i min värld tog bort hela charmen och framför allt perfektionen i vad jag anser var ett konstverk.


De lyckades till och med förstöra asken och därmed unboxing-upplevelsen. Originalmodellen på 38mm kommer i en mycket vacker läderask där man känner tyngden av huset Bulgari redan när man håller i asken. Den nuvarande, lite fåniga, aluminiumasken känns mer som ett pennskrin från 4e klass.


Men nu ska vi inte fortsätta klaga utan hylla det sanna konstverket Bulgari Diagono Aluminium 38mm som tillverkades på 90- och 00-talet. Den är fulkomligt ljuvlig på stranden, till klubbkavajen eller till kostymen, om man har enkel manschett självklart.


Tänk då min enorma glädje när jag på min bröllopsdag blev ägare till en 20 år gammal Diagno Kronometer aluminium. Inte bara en fantastisk klocka, en fantastisk fru också.


Njut nu av bilderna och klockan.


Senaste inlägg

Visa alla