Loake Shoemakers - En klassiker i ständig utveckling

Sedan 1880 har Loake Shoemakers producerat några av världens bästa skor i deras fabrik på Wood Street i Kettering, Northamptonshire. Till denna dag är företaget familjeägt och har därmed en stark tradition av skomakeri av allra högsta kvalitet.Min familj har producerat kvalitetsskor i enlighet med den engelska skomakartraditionen så lång tillbaka som någon kan minnas. Idag har vi fem generationers och över 140 års erfarenhet, säger Andrew Cory, managing director för Loake Shoemakers.


Det var de tre bröderna John, William och Thomas Loake som startade företaget från Thomas eget hus i Kettering, Northamptonshire. Det dröjde sedan 14 år innan man flyttade till Wood Street, där man fortfarande idag har sin produktion. I fabriken arbetar omkring 300 personer och ses som en av de allra främsta producenterna av skor i hela Storbritannien. Under förstavärldskriget tillverkade man kängor till främst den brittiska armén men levererade även stövlar till den ryska armén.


Loake var framgångsrika under hela 1900-talet och tog rejäl fart strax efter andravärldskriget. 2007 blev Loake berättigad av H.M. The Queen för sitt sätt att producera skor och blev därmed kunglig hovleverantör åt det brittiska kungahuset. Några år senare, 2011, öppnade man sedan sin första egna butik på Jeremyn Street och nu finns Loake’s butiker runt om hela Storbritannien och Europa.Loake har varit en stor bidragande faktor till det uppsving som dressade skor fått under det senaste decenniet. Efter att formaliteten på klädsel generellt sett gått ned, har det som tidigare sågs som ”kostymskor” tvingats att ta ett nytt grepp. Man har visat att dressade skor går utmärkt att kombinera med exempelvis jeans och därmed kan användas såväl till vardags som till fest och på helgen. Loake har prisats vid ett flertal tillfällen för sin nytänkande approach till dressade kvalitetsskor.


Loake producerar kvalitetsskor enligt konstens alla regler och erbjuder ett brett sortiment av skor med Goodyear Welted-konstruktion, men även andra konstruktioner i flera olika linjer inom varumärket. Alla produceras enbart i material av högsta kvalitet.1880 Export Grade är deras topplinje som innehåller skor producerade med högsta möjliga kvalitet inom ready-to-wear-skor. Alla skor inom linjen görs av deras allra mest erfarna och bästa skomakare vilket medför detaljer och precision på högsta möjliga nivå. Givetvis i de bästa materialen.


1880 Legacy är en linje där man kombinerat den klassiska hantverkskonsten med moderna inslag. Här får man en klassisk look där man tagit vara på detaljerna men har utvecklat skorna för att passa ett modernt samhälle. Denna premiumlinje är handgjord i Loakes fabrik i Northamptonshire och skorna är lika eleganta som praktiska.


Loake 1880 är linjen som produceras på samma sätt som de tre bröderna Loake skapade skor på slutet av 1800-talet. Här tar man helt och fullt tillvara på den engelska skomakartraditionen och skapar en sko som både håller klassiskt snitt och högsta kvalitet.


Loake Shoemakers-linjen är lyx tillgänglig för alla. Här finns traditionella modeller tillsammans med bästsäljare och nya varianter. Även här produceras alla med Goodyear Welted-konstruktion och håller således högsta kvalitet, till ett mycket överkomligt pris.


Förutom dessa fyra linjer kan du hitta Loakes Lifestyle-linje, L1 och Design Loake.


Loake har under en period på drygt 140 år producerat över 50 miljoner par Goodyear Welted-skor.

Senaste inlägg

Visa alla