Local Rule - Nytt svenskt exklusivt golfvarumärke

Tidigare har golfare tvingats välja mellan funktionalitet och design vid valet av klädsel. Nu lanseras Local Rule, vars första kollektion med praktiska och minimalistiska plagg ska fungera lika bra på stan som på golfbanan.Svenska Local Rule lanserades i fjol med ambition att utmana de stora drakarna. Därför har man valt att skapa kläder som fungerar för alla typer av situationer, med en funktionalitet som gör sig lika bra på banan som på stan. Produkterna är designade i Sverige och producerade i Portugal - med en skandinavisk design som är universellt tilltalande. Sourcing av material har i sin tur skett i Italien.


Den första kollektionen består av 18 plagg - däribland pikéer, windbreakers, västar och byxor. Utöver det kommer även accessoarer i form av bucket hats, kepsar, peggar, handdukar och golfbagar.


Personerna bakom Local Rule är golfentusiasterna Simon Madeling och David Zetterlund. Simon har grundat och varit vd för reklambyrån Think Agency, där David varit partner och strateg. Med sig har de den Henrik Svensson, som blir operativ chef på Local Rule."Efter sju år av att driva eget konsultbolag och kreativt skapande för våra kunder bestämde vi oss för att bygga vårt egna varumärke. Vi har jobbat i drygt ett år med framtagningen av kollektionen, varumärket och den tekniska plattformen och nu känns det fantastiskt att äntligen vara på banan. Fokus inledningsvis kommer att vara den svenska marknaden men vi kommer att ha möjlighet att skeppa våra produkter globalt från dag ett - redan nu ser vi intresse från andra länder", säger Simon Madeling, medgrundare och vd.


Local Rule startar med en renodlad herrkollektion, men visionen är att skapa en damkollektion inom överskådlig en framtid. Kollektionen kommer att finnas tillgänglig via deras egen hemsida local-rule.com. Prislapparna ligger mellan 50 och 2 950 kr.

Senaste inlägg

Visa alla