top of page

Loungewear - 2020-talets kostym

Att hitta en bekväm klädsel, men som man ändå känner sig anständig i, har varit en lång kamp för många som tvingats tillbringa större delen av sin tid hemma under 2020-talets första år som präglats av pandemin. Det kan handla om att ha något skönt, men snyggt, att strosa runt i hemmavid under kvällar och helger. Det kan också vara för den som tvingats till hemmaarbete och känt att till och med skjortan är överklätt om man nu ändå bara ska sitta hemma för sig själv.

Av just den här anledningen har det som kallas ”loungewear” kommit att bli alltmer populärt under de två senaste åren, och kommit att bli gemene mans vardagskostymkostym.


Det finns dock många som ställer sig frågan; Varför ska jag spendera hundra- eller tusentals kronor på kläder som bara ska bäras hemma, där ingen annan ser mig? Lika många tänker att loungewear, som också kan ses som pyjamas, är alldeles för varmt att ha på sig när man ska sova. Dessa missar dock poängen något. Loungewear, precis som pyjamas, är menat att bäras när du hänger i soffan, inte nödvändigtvis när du ligger i sängen och ska sova. Den ursprungliga tanken var att visa sina oväntade gäster, grannar eller familjemedlemmar respekt, och det finns inget argument för att man inte skulle göra det med stil.


Det finns alltså gott om argument för att man ska investera en slant i en uppsättning loungwear som man trivs i. I stället för att släntra runt i en urtvättad bomullströja, välj något i svalt silke eller mer värmande kashmir. Dessa är i regel även mer eleganta och finns i olika mönster och färgkombinationer.


Marilyn Monroe fick en gång frågan om vad hon bar när hon skulle sova. Svaret var; ”Chanel No 5”. Så det finns ju inget rätt eller fel. Men för den som känner att den vill visa lite extra respekt mot sin omgivning, eller bara vill unna sig ett härligt plagg att mysa runt i hemma – se över din loungewear-garderob.


Mina favoriter:


Von YhlenSoft GoatNew & Lingwood


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page