Lund & Lund - Sveriges elegantaste butik

Lund & Lund gillar att mixa klassisk stil med samtida mode och erbjuder produkter av hög kvalitet både inom ready-to-wear och det skräddade segmentet.


Lund & Lunds historia börjar i slutet av 1930-talet när de två bröderna Hans och Jesper Lund skickades utomlands för att lära sig den ädla konsten mönsterskärning. Hans begav sig till USA medan Jesper utbildade sig hos det välrenommerade skräddarhuset Anderson & Sheppard på Savile Row i London.


Bröderna kom hem till Stockholm igen 1949 och öppnade då sin ateljé, vid namn Lund & Lund, på Sturegatan 10. Där erbjöd de skräddade plagg av allra högsta kvalitet, enligt konstens alla regler.


Under 1950-talet ökade mängden industriproducerade kläder och då såg bröderna en chans att få en ledande roll tack vare dem tekniska landvinningarna. På Sturegatan 12 hittade de en perfekt lokal som de renoverade till en brittisk herrklädesaffär och öppnade året 1963. Idag se butiken närmast identisk ut som för mer än femtio år sedan och företaget drivs numera av Gunnar Lund, Marcus Klaar och Måns Nelson.Hos Lund & Lund hittar du kända varumärken, alla noga utvalda, från hela världen. Det är allt från Belvest, Caruso och Barba Napoli till Ring Jacket, Liverano & Liverano, Doriani och Sunspel. Du hittar även produkter under det egna varumärket Lund & Lund, som även det håller hög nivå i kvalitet och design och görs i samarbete med renommerade tillverkare. Till den egna kollektionen kommer snart två kavajserier med tyger från Anglo-Italian samt en ´army chino´ i ett designsamarbete med Sartoism.De erbjuder även en made-to-measure tjänst med närmast oändliga valmöjligheter vad gäller design, detaljer och tygval. Precis som i butiken får du här bästa möjliga vägledning i att välja rätt för att det du köper ska passa dig och din livsstil. Du kan välja mellan specialtyger dels från företagets egna arkiv och dels från en rad olika tillverkare, alltid i fullkanvaskonstruktion eller till och med helt handsytt.Lund & Lund har genom åren gått från att vara en klassisk herrekipering till en mer uppdaterad variant för de klädintresserade männens garderob. Det alla kunder har gemensamt är viljan att vara välklädd eller hitta plagg som ger dem en högst personlig touch. Eftersom olika tillfällen skapar olika krav är det inte alltid enkelt att hitta något som passar både dig som individ samtidigt som det passar din profession. Då finns Lund & Lund där och hjälper dig att hitta rätt i djungeln av kläder och stiluttryck.Lundochlund.com


Senaste inlägg

Visa alla