Lyxkryssningarna du inte vill missa

När semestrar och semesterplaner har fått ta stryk under de senaste 18 månaderna är det nu underbart att återigen kunna ta sig ut i världen. Hösten har slagit Sverige med sin hårt knutna näve och vad är då bättre än att fly i väg ett tag. Här följer några lyxiga båtäventyr värda att boka.


Scenic Eclipse polarexpedition till Antarktis

Kanske inte det man tänker på först när man vill fly höstmörkret. Men att få stiga på den kryssare som anses vara det lyxigaste sättet att ta sig till sydpolen, Scenic Eclipse, är ett äventyr som inget annat för den med tjock plånbok. Från Sydamerika till Antarktis kan du njuta av en 19 dagar lång resa där du kan förvänta dig femstjärniga sviter, ubåtsutflykter och chansen att åka skidor i den Antarktiska terrängen när båtens helikopter erbjuder passagerarna skjuts upp till orörda skidbackar. Och då har vi inte nämnt möjligheten till nära möten med valar.

Scenic.eu.


Belmond Afloat längs de franska kanalerna

Har du någonsin drömt om att glida längs de franska kanalerna i den lyxigaste pråmen världen skådat? I sådant fall vill du förmodligen boka en resa med Belmond Afloat, där du kan upptäcka vinregioner som Burgundy, Champagne och Provence längs vattnet. Exklusiv charter på antingen Lilas eller Pivoine (som rymmer upp till åtta gäster i fyra sviter) är det rekommenderade sättet att göra detta. Samla dina vänner för en lång, lugn helg med god mat och strålande personal som tillgodoser alla dina infall. Dagarna ägnas åt att njuta av solskenet i båtens pool, picknickar på privata vingårdar eller åt att utforska lokala marknader.

Belmond.com


Prana by Atzaró runt indonesiska öar

Om du är ute efter privat kryssning runt de svindlande vackra öarna Raja Ambat, Komodo och Malukua är Prana by Atzaró din biljett. Denna pinisi är 55 meter lång, rymmer 18 personer i nio lyxiga sviter och erbjuder en drömlik gruppsemester i fullständig isolering från omvärlden. På båten finns även en 18-mannabesättning med bland annat en privatkock och dykinstruktör. Simma öga-mot-öga med hajar, upptäck orörda korallrev och roa dig på mjuka stränder eller koppla av i spaet ombord.

pranabyatzaro.com


Ecoventura runt Galapagosöarna

Om det bara finns ett sätt att göra Galapagos, så är det på en Relais & Chateuax-båt med 20 gäster med chansen att se en natur som inte liknar någonting annat på jorden. Ecoventura har varit den ledande lyxkryssaren i detta område, med sitt engagemang för hållbarhet, så länge man kan minnas. Sviterna på Theory och Origin är snygga och stilfulla och på båten har en 14-mannabesättning, jacuzzi, hängmattor och solsängar. Guider finns ombord för att ta med gästerna på vandringar runt obebodda öar för att spionera på Galapagos berömda jättesköldpaddor eller snorkla med pingviner och sjölejon.

www.ecoventura.com


Senaste inlägg

Visa alla