Midas Bootmaker x Skolyx - Handrandsydda kängor

I ett unikt samarbete kan svenska kvalitetsskospecialisten Skolyx nu erbjuda handrandsydda workwear-kängor från indonesiska Midas Bootmaker, en av de mest hyllade aktörerna från den exploderande skoscenen i Indonesien.Skolyx blir den första återförsäljaren utanför Asien som säljer indonesiska handrandsydda kängor som ready-to-wear, med leverans direkt från lager. Midas Bootmaker är workwear-varumärket för Winson Shoemaker, ansedda som Indonesiens främsta producenter av klassiska dressade skor. Kängorna är pinnade för hand, handrandsydda och med handgjorda sulsömmar, med häl- och tåkappor av riktigt läder. Priset på Midas skor är 4 999 kr.


Det är tre modeller som nu finns tillgängliga i ett begränsat antal; En ”Service boot” i brunt pull-up-läder, en ”Service boot” i mellanbrunt roughout-läder och en Moc toe-känga i brun pull-up. Alla tre modeller är exklusiva för samarbetet.Indonesien är ett av världens främsta centrum för tillverkning av woorkwear-boots, en tradition som härstammar från när landet var en nederländsk koloni och som förfinats genom åren. Man gör nästan uteslutande skorna för hand med syl, nål, kniv, hammare etc. Kvaliteten är generellt sätt mycket hög men trots detta till överkomliga priser. De senaste åren har många entusiaster vänt sina blickar åt indonesiska skotillverkare. Trots en hög efterfrågan är de flesta produktionerna småskaliga, Midas/Winsons har en workshop om åtta personer som tillverkar omkring 30 par skor i månaden.I Midas x Skolyx-kollektionen används två olika typer av läder. Dels är ett brunt roughout-läder med mycket karaktär, som kommer från det lokala garveriet Cisarua. Det andra är ett slittåligt mellanbrunt pull-up-läder som kommer utveckla fin karaktär med åren (termen pull-up kommer från att lädret får en ljusare färg där det sträcks ut, tack vare att det behandlats med oljor och vaxer).


Kängorna i kollektionen är tillverkade för att klara av hård påfrestning och kommer bara bli snyggare med åren. Du hittar dem på skolyx.se.

Senaste inlägg

Visa alla