Myrqvist har några av säsongens bästa boots

Boots-säsongen hägrar och det har alltid varit en balansgång för mig. En balansgång som handlat om att jag givetvis inte vill bli blöt om fötterna när jag ska ut och gå i regn eller snö, men jag vill inte heller klä ner mig för mycket. Jag har känt att kängor inkräktat på min stilmässiga integritet.


De senaste åren har dock detta problem lösts när flertalet aktörer på marknaden tillverkat riktigt snygga, stilrena boots med hög kvalitet som inte kostar skjortan. En av tillverkarna är svenska Myrqvist som med sin affärsmodell hittat en bra balans mellan pris och kvalitet. Här nedan följer mina tre favoritkängor för säsongen från Myrqvist.Klassiska Chelsea-boots, dessa vid namn Granhult i smart mocka. Jag har genom åren varit strängt emot tanken att bära ett par Chelsea-boots till kostym, men börjar mjukna i frågan även om jag inte riktigt är där ännu. Men till jeans eller uddabyxor går man aldrig fel i dessa.


Tjärnö Black Calf Jumper Boot, något som kommit att bli en personlig favorit. Även om jag givetvis inte väljer dessa i formella sammanhang kan jag absolut bära dem med till kostym. Men fungerar ännu bättre till jeans exempelvis. Älskar att dessa har en toe cap.Det fina med klassisk herrstil är just att det är klassiskt och inte påverkas nämnvärt av mode och trender. Ytterligare en trogen klassiker i Chukka Boots vid namn Gyllsjö, i brun mocka. Gör sig som bäst i lediga sammanhang till jeans eller uddabyxa.Senaste inlägg

Visa alla