Myrqvist möter våren med ny kollektion

En sandal, en trainer och driving shoe. Det är vad svenska Myrqvist serverar i sin SS22-kollektion lagom till vår och sommar. Myrqvist, från början främst kända för sina formella skor, har under de senaste åren breddat sortimentet och tar nu ytterligare kliv - i nya riktningar. Hantverket och Myrqvists jordiga toner känns igen i de nya modellerna som går mot en smart casual-look, perfekt för varma sommardagar.Deras nya trainer, vid namn Stensund, är likt i princip alla Myrqvists skor tillverkad för hand i Portugal och kommer i tre utföranden; marinblå, samt mossgrön och beige. Fodring i läder, men med stora partier mesh på ovandelen som gör att skon andas mycket bra. Till det kommer skon med en vadderad innersula för bekvämlighet.


Tofta är namnet på vad man slarvigt kan kalla Myrqvists nya mockasin. Nog är det en mockasin, men det korrekta namnet på modellen är en s.k. Driving shoe, från början framtagen för att lämpa sig bra för just bilkörning. Sulan består nämligen av ett mönster av gummiprickar som går upp längs Yhlen för att ge stöd mot golvet när man balanserar foten på pedalen, samt minimerar slitning på hälen som annars kan uppkomma vid frekvent bilkörande. Skon släpps i tre olika varianter; mörkbrun mocka, ljus mocka samt en olivfärgad mocka.Sist, men inte minst, hittar vi Solvik, Myrqvists allra första sandal och ett släpp som Myrqvists VD och grundare ser fram emot.


"Alla skor i vår nya kollektion är skor vi hade velat ha själva och det brukar vara ett gott tecken. Just Solvik är lite intressant då det är den mest lediga typ av produkt vi någonsin släppt. Mixen av elegans och komfort är ett vinnande koncept och vi tycker verkligen att denna sandal ger just det."Sandalen kommer finnas tillgänglig i fyra utföranden där två är i läder, svart eller mörkbrunt, och två o mocka, olivgrönt samt en ljus ton av kastanj. Sandalen är byggd på en tjock, ergonomisk sula i massiv kork för en maximerad komfort, varpå ovan det ligger en tunnare innersula i mocka för extra grepp och elegans.


Kollektionen kommer finnas tillgänglig för beställning från och med vecka 15 på Myrqvist.se och i Myrqvists flaggskeppsbutik på Jakobsbergsgatan.
Senaste inlägg

Visa alla