Nya Bistro Marie i Gamla Stan är klassiskt i ett modernt snitt.

I hjärtat av gamla stan, Stora Nygatan 28 för att vara mer exakt, öppnar Kharmagruppens Bistro Marie. Det är en modernt tidlös bistro med god mat och dryck för alla tänkbara tillfällen. Lokalerna rymmer en matsal, ett vincafé och en cocktailbar. Menyn finner inspiration i det svenska, franska, italienska och amerikanska köket, och är komponerad av Nina Remröd, känd från Sveriges mästerkock 2021.”Bistro Marie är en hyllning till min mor som gick bort alldeles för tidigt. Hennes önskan var att få arbeta tillsammans med mig efter sin pension. Vi är glada och förväntansfulla över att få öppna och erbjuda en personlig och charmig bistro där gästerna, i all enkelhet, kan ta ett glas vin eller avnjuta olika smakupplevelser från menyn”, säger Robert Hållstrand.Robert Hållstrand har efter 25 år i branschen förverkligat sin stora dröm om en tidlös bistro med vin- och cocktailbar. Bakom initiativet står även hans kreativa team; Viktoria Larsson, guest relation manager, Nina Remröd, köksmästare, Karl De Vylder, restaurangchef och Linus Eklund, barmästare.


Bistro Marie har fått sitt namn efter Hållstrands mor, Marie, som gick bort 2016 och på menyn hittar vi några av hennes rätter. Den innehåller allt från smårättersom Tarte flambée, bakad potatis med kaviar och Smetana, charkuterier och ostron till ett urval av förrätter som Vitello Tonnato, Lobster Roll och rödbetstartar. Till huvudrätt kan du bland annat välja mellan sjötunga Sole Meunière, Linguine Vongole och hängmörad entrecôte, men även Maries klassiska köttbullar.


Rödbetstartaren.

”Det har varit en utvecklande och omvälvande tid. Att få förtroendet att sätta min egen prägel på en meny känns ärofyllt och fantastiskt. Tanken är att det ska finnas något för alla och för alla tillfällen. Bistro Marie kommer bli ett spännande inslag i Gamla Stans restaurangutbud, säger köksmästare Nina Remröd.Matsalen rymmer 36 sittande gäster och vincaféet och cocktailbaren har 20 platser. I restaurangen finns även en innergård med bekväma fåtöljer och soffor med plats för 18 personer. Senare kommer också en chambre séparée och vinkällare öppnas i källarplanet. Bistro Marie kommer att ha öppet alla kvällar i veckan från klockan 16.00.Senaste inlägg

Visa alla