Nya svenska sidenrockar ska göra hemmet mer elegant

I slutet av november lanseras von Yhlen – ett nytt svenskt premiumvarumärke för eleganta och extravaganta sidenrockar, handsydda i Italien och inspirerade av en excentrisk adelsman och upptäcktsresande.von Yhlens sidenrock är en nytolkning av den klassiska rökrocken som blev populär i Europa och USA i mitten på 1800-talet. Kollektionen är designad i Stockholm och har utvecklats tillsammans med italienska skräddare under två års tid. Alla plagg är producerade i 100 % italienskt siden, vävt i Como, och handgjorda i en ateljé i norra Italien.


Sidenrockarna är designade för att vara eleganta och bekväma både vid frukostbordet och i en fåtölj efter en lång arbetsdag – ovanpå boxershorts, pyjamas eller skjorta och byxor.Det är den grävande journalisten Ludde Hellberg tillsammans med frun Ulrika som ligger bakom varumärket. Idén föddes när Hellberg upptäckte sin döda släktings, Gerhard von Yhlens, brevsamling. Gerhard von Yhlen var konstnär och upptäcktsresande och är mest känd för att ha deltagit på den svenska polarexpeditionen till Spetsbergen år 1861.


I ett av breven beskriver von Yhlen sin önskan att resa ner på kontinenten för att låta sy upp en ”rökrock af siden”.


”Jag började leta som en dåre efter en schysst rökrock i siden, som också skulle fungera som en mer elegant morgonrock”, säger Ludde Hellberg och fortsätter, ”De enda riktigt kvalitativa varianterna jag hittade fanns i London och Paris och kostade över 25 000 kr.von Yhlens första kollektion släpps den 26e november via den egna e-handeln vonyhlen.com, och innehåller två olika modeller i flertalet färger och mönster, från 4 990 kr. von Yhlens säljs inledningsvis bara i Sverige, men kommer att lanseras internationellt under 2022.

Senaste inlägg

Visa alla