”Officer’s Cut” – en klassisk byxa från Lund & Lund

Det är tydligt att man älskar trevliga byxor på Lund & Lund. Med det rätta paret kan man gå väldigt långt, men att få dem rätt är inte den lättaste uppgiften. Årets lanseringar The Cotton Trouser och The Army Chino, har varit mycket populära lediga alternativ och sålt ut snabbt.


Nu har de tillsammans med Lalle Johnson skapat en mer formell byxa som de kallar ”The Officer’s Cut”. Enligt Lund & Lund är detta den perfekta klassiskt skurna byxan, med intressanta detaljer som för tillfället inte kan hittas någon annanstans.Deras tolkning av 'Officer's Cut' har hög midja, raka ben som sakta smalnar av, dubbla framåtvända veck, dragkedja och bälteshällor. Målet var en genomtänkt design och överlägsen komfort, representerad i både Sean Connerys James Bond 007 och kakibyxor som brittiska officerare bar en gång i tiden, anpassad för dagens livsstil.


En sak som skiljer byxan mot andra på marknaden är även dess fickor. För att få midjan och frontvecken att se rena ut, valde de att göra vertikala fickor som löper rakt upp i sidsömmarna, utan ficklinjer som korsar fronten diagonalt. Sådana fickor är inte lätta att hitta på moderna byxor och Lund & Lund är med största sannolikhet ensamma i Sverige att erbjuda dem.Den första modellen gjordes i kraftig benvit bomullgabardin, vilket ger byxan en skarp och ren form. Den här typen av byxa ser väldigt chic ut i benvitt och har många användningsområden. En annan, lite mer diskret färg i mjukare bomull erbjuds som alternativ där tyget är specialfärgad i en egen nyans av kaki, av deras italienska tygleverantör.Rak och lite vidare passform samt högre midja, speciellt i kombination med dubbla frontveck gör att byxan fungerar väl i en vintage-inspirerad look med denimskjorta, sweatshirt och sneakers, såväl som i uppklädda sammanhang med kavaj eller shirt jacket.Senaste inlägg

Visa alla