ORIENTEXPRESSEN - TIDLÖS LYXVill du uppleva gammaldags elegans i dess renaste form? Vad är då bättre än att stiga på den mytomspunna Orientexpressen på Victoria Station i London.


Lyx och exklusivitet, en femstjärnig tågresa med Orientexpressen är ett storslaget sätt att resa mellan London och Venedig. I de restaurerade Pullman och Wagon-Lits-vagnarna i originalutförande från 20- och 30-talen kan man uppleva vita dukar, franska kockar och en högklassig vinlista. Innan läggdags kan du även njuta av ett glas i barvagnen där pianounderhållning håller dig sällskap. Addera service i toppklass i form av en personlig butler och du önskar att resan aldrig tar slut.


Orientexpressen är mer än en tågresa. Med rötter ända tillbaka till 1883 då den initiala resan mellan Paris och Istanbul först avgick har den skapat en särskild aura av mystik runt sig. I dag har den sin fasta rutt mellan London och Venedig som tar två dagar och går regelbundet under sommarhalvåret. Till denna dag för namnet Orientexpressen med sig associationer till lyx och exklusivitet.


Orientexpressen välkomnar dig ombord på den legendariska Venezia Simplon Orient Express som är ett av världen mest legendariska tåg. Det har en historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet och är till denna dag inredd i klassisk stil. Vintagedetaljerna är slående förtjusande, det är svårt att inte trivas bland mässingsljusstakar och väggkrokar som är specifikt tillägnad ditt fickur. Till och med den invändiga träpanelen, som har omkring 90 år på nacken, är en njutning i sig.
Orientexpressen består av tre restaurangvagnar, en barvagn och bekväma sovvagnar. De är alla restaurerade till perfektion med sina Art Deco-reliefer, blanka mässing och det broderade emblemet på sängkläderna. När det är dags för lunch eller middag sätter du dig i de lyxiga restaurangvagnarna där det är vackert dukat med vita dukar, kristallglas och silverbestick. Även frukosten avnjuts i den här miljön, med det vackra europeiska landskapet som passerar utanför fönstret.


Orientexpressen är lyx från start till mål och du får en exklusiv möjlighet att njuta av Europa från din kupé. Genom Frankrike och vidare till det schweiziska alplandskapet. Innan du är på plats på Santa Lucia-stationen i Venedig hinner du med att uppleva Dolomiterna efter ett kort stopp i Innsbruck.


Denna oförglömliga resa i den klassiska elegansens tecken går loss för cirka 33,000 kr per person.

Senaste inlägg

Visa alla