Oscar Jacobson lanserar skräddad jeanskollektion

Vi fick en liten förvarning för åt vilket håll modet är på väg efter pandemin under hösten, innan Covid-19 återigen la sin kalla hand runt samhället. Det vi såg var att slipsar såldes slut i London, skrädderier sålde som aldrig förr och Oxford-skorna putsades upp igen. Folk vill klä upp sig igen, om än på ett något bekvämare sätt.


Bilder från oscarjacobson.com.

Oscar Jacobson tar fasta på detta och lanserar nu en jeanskollektion av det skräddade slaget. Konceptet kallas "Tailored Denim" och är en modern denimkollektion med tillverkning i Italien som kompletterar varumärkets dressade sortiment. "Tailored Denim" kommer i tre olika modeller med fokus på passform och kvalitet, och adderar ett avslappnat uttryck till en annars dressad garderob.


Modellerna är; Albert - en smalare, rak modell med klassisk normal midja. Karl - väl tilltagen över låten men med ett avsmalnande ben och har en något högre midja. Johan - högre midja och vidare och rak över benen.


Bilder från oscarjacobson.com.

För att kollektionen ska hålla hög kvalitet har stort fokus lagts på tillverkningsprocessen. Denimproduktionen sker i Portugal hos Lisama som har mångårig erfarenhet av att sy jeans i premiumsegmentet. Tygerna vävs av Candiani i Italien, som i generationer vävt denim.


Passformerna är inspirerade av Oscar Jacobsons befintliga byxsortiment och den stil som det anrika svenska herrkonfektionsvarumärket byggt sedan tidigt 1900-tal.


Bilder från oscarjacobson.com.Senaste inlägg

Visa alla