PABLO PICASSO STILIKONENAtt säga att Pablo Picasso var en talangfull konstnär och att han hade ett helt unikt sätt att utrycka sin konstnärliga personlighet vore att sparka in världens kanske mest öppna dörr. Eftersom jag inte har någon mer unik spaning än så lämnar jag den typen av kommentarer till de experter som faktiskt har någonting att säga i det ämnet. I stället väljer jag att fokusera på stilikonen Pablo Picasso, för han var en man med klass även i denna del av livet.


Pablo Picasso har skapat nidbilden av en parisisks konstnär med sin Breton-randiga tröja, scarf knuten runt halsen och keps. Jag tror att vi är många som ser just den här outfiten framför oss om någon pratar om en fransk konstnär, även om vi inte främst har Picasso i huvudet. Att sätta ett sådant avtryck ingår i definitionen för vad en stilikon är.


Även Pablo Picasso påverkades av den tid och norm han levde i, vilket gjorde att han under tidigt 1900-tal i regel bar kostym och slips. Exakt som alla män på den tiden gjorde. Desto äldre han blev och desto mer senior i sitt yrke och person han blev, tog även klädstilen mer personligt intryck.


Precis som Picassos konstnärliga stil blev klädstilen något av en färgbomb, helt utan hämningar. Det experimenterades med färgglada scarfs, randiga tröjor, vida chinos och skjortor i världens alla olika färger. Det finns mängder av härliga bilder där han står, iförd short och linneskjortor, och framställer sina ikoniska målningar.Det finns ett genomgående drag hos alla stilikoner i det att de känns självklara och naturliga i det de bär. Nyckeln till detta är att ha på dig det du känner dig bekväm i och med bekvämlighet kommer en naturlig glans och med naturlig glans, då kan du bära exakt vad du vill. Pablo Picasso var ett utmärkt exempel på detta. Han sätt att bära färgsprakande konstellationer må ha varit iögonfallande på sin tid, men genom att hela tiden få allt att se ut som det mest självklara under solen blev det ikoniskt. Stil och elegans uppnås av just det som Pablo Picasso stod för – god smak, självklarhet och personlig touch.

Senaste inlägg

Visa alla