Paris mest eleganta hotell

Vi fick frågan vilket som är paris absolut elegantaste hotel, här kommer svaret!

Paris mest eleganta hotel utan någon som helst tvekan är L’Hôtel som ligger på13, rue des Beaux-Arts i quartier Saint-Germain-des-Prés. Detta legendariska hotell slog upp dörrarna 1826. Det har under årens lopp haft några olika namn så som Hotel d’Allemagne och Hotel d’Alsace, det kändes nog rätt logiskt att byta namn 1871 då Frankrike just förlorat kriget mot Tyskland!


Oscar Wilde är en av hotellets mest namnkunniga gäster, han bodde på l´Hotel sista perioden av sitt liv och lär ha yttrat de legendariska orden "I died beyond my means" strax innan han dog.

Förutom Oscar wilde så har det självklart bott en rad mytomspunnena personer på l´Hotel tex Salvador Dali, Princess Grace, Frank Sinatra and Elizabeth Taylor, Richard Burton, Jim Morrison och Serge Gainsbourg bara för att nämna några. Jag har själv bott på hotellet två gånger och hoppas självklart att jag har bott i samma rum som Jim Morrison!

Deras magiska trappa är väldigt unik man känner sig lite som i en roman av F.Scott Fitzgerald när man är på hotellet!


Inte att förglömma är deras mycket speciella pool i källaren, vad som har hänt eller kan hända här låter vi vara osagt! Min rekommendation är, på med smoking boka bord, flyg till Paris!