Pitti Uomo 101 - Spådom om årets trender

2022 års första upplaga av Pitti Uomo - Pitti Uomo 101

Nu under tisdagen drar den dressade herrmodevärldens främsta mässa igång i Florens, Italien. Mässan håller till i Fortezza da Basso i Firenze, en snart 500 år gammal fästning som blivit känd i kretsen som mötesplat för sprezz-galna influencers, aspirerande Instagram-profiler, nutida stilikoner och forum för nätverkande branschkollegor emellan.


Bild från Pitti 100.

Själv har jag tyvärr inte varit på Pitti Uomo, ännu. Men jag har följt det så gott det går via sociala medier. Varje år kan man se vilka trender som är på väg in och vilka som är på väg ut. I veckan går vintermässan, där man, givet årstiden, får se vad som trendar gällande ytterplagg och tygkvaliteter som är mer anpassade för årstiden.

Min tes om vad som kommer att trenda under den pågående mässan är byxor i ljusa färger med smala skärp med bygelformade spännen, mycket stickat, monokrom och nordisk palett, långa rockar av olika slag (dock tror jag att raglanrocken och den dubbelknäpptna paletån är fortsatt dominerande), kanske någon enstaka overshirt i exempelvis tweed och även detta år kepsar. Jag tror inte heller att jag är helt ute och cyklar om jag säger att man kommer få se en eller en annan hikerboot på den som är lagd lite mer åt streetwear-hållet. Vad gäller skor överlag tror jag att det förekommer dressade snörkängor, oxfords och såklart loafers.

Den accessoar man kommer se mest av i år tror jag är skärpet. Jag har tidigare varit emot skärp men har nu börjat vänja mig vid tanken. Särskilt nu när det faktiskt finns vettiga skärp att tillgå. Men det som gör det hela så bärbart, för mig, är att man generellt sett håller skärpen borta från kostymerna och satsar mer på uddabyxor.

Jag väntar med spänning på att få se vad årets första mässa har att komma med. Vi uppdaterar såklart er under mässans gång.


@theo_christensons

Senaste inlägg

Visa alla