SLIPSKAOS I LONDON

Brittiska butiksägare har stått med problem upp till halsen under pandemin. Nu, däremot, står många butiker helt tomt på slipsar efter att efterfrågan skjutit i höjden när folk gör sig redo att återgå till kontoret.


Kunder som räknar med att klä upp sig inför sin återkomst till jobbet får kämpa hårt för att få tag i en slips. Flera av John Lewis och H&Ms butiker runt om England har inga eller få slipsar kvar i lager, rapporterar The Times.


Efterfrågan av slipsar hade sjunkit drastiskt men ökar nu lavinartat när hävandet av lockdown-restriktionerna gjort det möjligt att åter arrangera bröllop och andra sociala sammankomster. Förutom att butiker i England har svårt att erbjuda slipsar till sina kunder har situationen förvärrats ytterligare på grund av de importregler som Brexit fört med sig, vilket gjort det svårt för privatpersoner att handla från utlandet.


En företrädare för John Lewis berättar att de ”har sett ett rejält uppsving för slipsen och de säljer extremt snabbt” och att ”I och med att folk återgår till kontoret är det många som vill uppgradera garderoben”.


The Times rapporterar även att skräddarsytt har sett en ny vår i London under de senaste månaderna. Den totala försäljningen har ökat med över 100% jämfört med hur det såg ut för samma period i fjol, och över 20% i jämförelse med 2019, innan pandemin.Stiljournalen tipsar om tre perfekta slipsar till kontoret:

Gul slips med blått paisley-mönster från Seven Fold. Fantastisk till en marinblå kostym.Vad är snyggare än en vinröd slips till din gråa kostym? Här en från Seven Fold.En randig slips går alltid hem. Den här från Tie Your Tie.


Senaste inlägg

Visa alla