Snobbismen är tillbaka – men med nya postpandemiska regler

Veckans lästips – Tatler’s guide till snobberi.


”The Return of Snobbery – What Got Society Judging Again?” – Så lyder rubriken när brittiska societetsbibeln Tatler berättar för oss att det nu är acceptabelt att vara snobbig kring influencers men att du inte kan se ner på simpla intressen som Love Island eller fotboll.


I oktobernumret av magasinet Tatler har de en lång genomgång om att snobberiet är tillbaka för att stanna. Efter att ha haft en paus under pandemin där man behövt fokusera på sig själv - vilket inte längre är okej att vara snobbig om – är det nu återigen helt okej att plocka fram sin snobbigt dömande blick, så länge man håller sig till den nya regelboken.


Snobberi som helt och hållet gjordes inaktuellt och osmakligt under pandemin, så som att se ner på folk som njuter av simpla saker som fotboll och ”supermarket flowers”, är inte längre godkänt. Däremot är det numera okej att vara hänsynslöst snobbig kring andras malplacerade snobbighet, åsikter om fyllda läppar och bruna herrskor, för att nämna några.


De nya reglerna säger även att du inte längre kan vara snobbig kring vilket vaccin du fått men det är acceptabelt att prata om pengar igen. Listan över 38 saker som numera är okej att vara snobbig om är ett bevis på hur bekväm överklassen blivit under pandemin – de tillåter nu alltså folk att ha smutsiga bilar och att ha på sig Crocs. Att se ner på Prosecco, inomhusplantor, självhjälpsböcker och influncers är nu på sin plats. Så, man kan alltså vara snobbig om influencers men inte Love Island, hur nu det går ihop med tanke på att det är därifrån dem flesta kommer. Men vem är jag att ifrågasätta Tatler.Hela artikeln hittar du i senaste numret av Tatler.

Senaste inlägg

Visa alla