Stjärntätt på röda mattan när No Time To Die hade premiär

Under tisdagen hade filmvärlden sitt mest högprofilerade röda mattan-event sedan pandemins start när James Bond, No Time To Die, äntligen kunde hålla sin premiär. Filmen, som skulle gått upp på bio redan i april 2020, har fått skjuta fram sin premiär tre gånger men nu när det slutligen var dags, hade Daniel Craig slagit på den stora trumman och stod i regnet med en rosa smokingjacka.


No Time To Die markerar slutet för en 15 år lång era med Daniel Craig i huvudrollen och han sa i en intervju med Reuters att ”Det är en lättnad att premiären äntligen kan hållas”, och fortsatte ”Det är väldigt viktigt för mig att komma och fira med hela teamet som arbetat hårt under en lång tid med den här filmen. För ett år sedan trodde jag inte det skulle vara möjligt”. På frågan om vad han kommer sakna mest med att spela Bond svarade han ”Människorna”. Craig startade sin Bond-karriär 2006 med Casino Royale och avslutar nu sitt uppdrag som huvudroll i en av världens största film-franchise med sin femte film i serien.


Vad finns då att säga om männens stil på premiären? Som tidigare nämnt bar kvällens huvudperson, Daniel Craig, en rosa smokingjacka. Jag gillar idén i sig och hade stöttat detta val till ett hundra procent om kavajen varit i rätt storlek, dvs. två storlekar större. Även flugan kunde ha slipats på, den känns lite väl rak och tråkig. Generellt kan man säga att en lite längre och vidare silhuett hade gynnat Craig här. Jag ger idén bra betyg, utförandet sämre betyg.


Craigs kollega Rami Malek vandrade röda mattan i en smoking från Prada. Han var snuddande nära ett bra betyg. Jackan och flugan sitter som de ska (bortsett att ärmarna är något långa). Byxan är inte särskilt bra, lite för låga och smala. Skorna kommer han inte heller undan med, den sulan är inte att leka med. Helhetsintrycket får betyget ”nära”.


Premiären ärades med kungligt besök i form av hertigen och hertiginnan av Cambridge, där Prins William bar en sammetssmoking. Prins Charles var också där tillsammans med hertiginnan av Cornwall och Prins Charles bar föga förvånande en oklanderlig smoking. Prins Williams smokingjacka satt bra och flugan likaså. Jag hade personligen dragit upp byxorna en hel del dock, och även skippat den stora dykarklockan kvällen till ära.


Av upphovsrättsliga skäl kan vi tyvärr inte visa några bilder från premiären här men följ nedanstående länkar och studera själva.

https://www.youtube.com/watch?v=UV1H-d_w08E

https://www.youtube.com/watch?v=td0LjX-zRl4

https://www.youtube.com/watch?v=ckxPevnNJwo

https://fashionista.com/2021/09/james-bond-no-time-to-die-red-carpet-premiere-fashion-style

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-58718914


Stilen och kläderna i själva filmen kommer avhandlas i ett senare tillfälle. Håll utkik!

Senaste inlägg

Visa alla