Ta hand om dina kläder

Häng byxor och kavaj på varsin rad med kavajerna ovanför och byxorna nedanför. Det blir trevligare för ögat samt lättare att matcha utan att behöva plocka ut kläderna ur garderoben. Kostymer bör hänga separat.


Skapa en högtidsdel, om du äger sådana plagg, med frack, smoking, jackett och så vidare. Dessa plagg används antagligen inte lika ofta som övriga plagg. Hänger allt organiserat behöver du inte bläddra igenom dem varje gång du letar efter det du ska ha på dig.


Skorna kan man på ett enkelt sätt förvara mot en vägg om man bygger skohylla av mässingstänger. Man får en fantastisk överblick och blir mycket bättre på skovård eftersom skorna syns så väl hela tiden.Vissa hävdar att man ska hänga skjortan, andra vill hellre vika. Det känns fräschare att ta upp en vikt skjorta än att ta ut en lite lätt skrynklig hängd. Det är självklart lättare om man lämnar in sina skjortor på tvätt än om man tvättar dem själv, men det r absolut värt att lägga den där extra minuten på varje skjorta för att ha dem vikta. Njutningen att klä på sig en välstruken, vikt skjorta kan vara värd den eventuella extra tid det tar att klä på sig. Det blir dessutom mycket lättare att ta fram en skjorta och matcha med slips och kavaj.


Slipsar bör alltid försvaras hängande från en rak stång, gärna i ögonhöjd så att man får en bra överblick.


Den kanske trevligaste delen av förvaringen är hyllan för accessoarer, med sitt mångfacetterade innehåll. Samla de personliga accessoarerna som visar på just din personlighet. Här förvarar du manschettknappar, klockor, solglasögon och andra prylar i en härlig blandning. Den blir lite av garderobens godishylla. Det kan vara lämpligt att ha olika skrin för att förvara de olika accessoarerna. Då blir det också enklare att få en bra översikt.


Inred garderoben lika minutiöst som ditt hem. Om du inte har lyxen att ha klädkammare så skapa en i din garderob och gör det till ett nöje att klä på dig.

Senaste inlägg

Visa alla