top of page

Thomas Sandell designar skokollektion åt Myrqvist

Den prisbelönta arkitekten Thomas Sandell, främst känd för att vara hjärnan bakom byggnader som Gåshaga Brygga och Stockholmsbörsen, tar nu klivit in i skovärlden med en kapselkollektion som han har designat åt det svenska skomärket Myrqvist."I mitt yrke formger jag allt från små produkter till stadsplaner, alltid med samma glädje. Så när frågan kom om att formge skor så var svaret ja, givet", säger Thomas Sandell.


Sandell har tidigare varit formgivare åt, och designat möbler och interiör, tillsammans med varumärken som IKEA, Skultuna, Palmgrens och Reijmyre. Som kreativ formgivare har intresset för mode alltid funnits där. Nu har han fått möjligheten att uttrycka sin personliga stil genom att utforma en egen kollektion skor."Jag klär mig klassiskt men alltid med en blinkning åt det samtida. Precis så som jag arbetar med mina hus och i detta fall skor", säger Thomas Sandell.


Det relativt unga skovarumärket Myrqvist har med en tydlig svensk identitet byggt renommé för högkvalitativa skor med en tidlös design. Myrqvists skor är inspirerade av traditionellt brittiskt hantverk med en touch av skandinavisk design. Således är designsamarbetet med Thomas Sandell ytterligare ett steg i riktningen att visa upp en svensk tolkning av traditionella skor.


Modellen vid namn Kungsholmen påminner till konstruktionen om en chukka-boot, men med spänne i stället för snörning. Spännet i kombination med en något mejslad tå och avsmalnande klack ger ett rockigt intryck. Denna modell kommer i två utföranden, svart slätt kalvskinn och grå mocka.Skeppsholmen är i grunden en single monk-strap. Gjord på en rundare läst påminner den om en grövre plain toe-derby med 360 graders stormrand och präglat kalvskinn.


Ängsö är kanske den modell som sticker ut mest i kollektionen. En så kallad fringe loafer i mocka med ett nätt och präglat läderband som fästs med ett ovalt metallspänne på yttersidan av skon. Kommer i brunt och svart mocka.


Kollektionen kommer finnas tillgänglig i butik och online på Myrqvist.se från och med 3:e februari.Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page