UTTRYCK DIG MED NÄSDUKNäsduken har i dag tappat nästan alla sina rent praktiska användningsområden. Historiskt har den varit en viktig del av mannens hygienprodukter, för att så småningom övergå till att bli en enbart dekorativ accessoar. Med det sagt, det är alltjämt en underbar detalj.


I dag är näsduken en av de mest utstående detaljerna som män har att utsmycka sig och utrycka sig med. Vilken typ av näsduk och dess utseende man bär, och framför allt hur man bär den, kan säga mycket om personligheten som ligger bakom valet. Man skulle kunna säga att näsduken kan vara en outfits ”prick över i:et”; när man klätt sig för stundande tillställning avslutar man det hela med denna lilla detalj som färdigställer helheten. Det här området är befriat från regler och måsten på ett mycket härligt sätt. Det är alltså helt och hållet utlämnat till bärarens tycke, smak och känsla.


Med det sagt, här kommer några rekommendationer ändå:

Det absolut mest klassiska är en vit linnenäsduk, gärna med monogram i ena hörnet. Denna näsduk passar bra till de mer sobra tillfällena, som när det påbjuds frack (bortsett om du bär medaljer eller om du är på begravning). Låt annars fantasin flöda fritt, det är både kul och festligt att hitta en näsduk med så många olika färger som det går att frambringa. Om man inte har slips kan näsduken ge klädseln en lite mer högtidlig touch. Om man bär näsduken tillsammans med en slips räcker det gott och väl om en av färgerna i näsduken matchar slipsens färg. Undvik gärna helmatchande näsduk och slips, det blir sällan bra.

Senaste inlägg

Visa alla