Vad sa du? Är AirPods fortfarande cool?

När Apple introducerade första generationens AirPods 2017 var reklamfilmen en blinkning, eller uppföljning, till den reklamfilm som gjordes när ikoniska iPod kom. Skillnaden denna gång var att personen i filmen nu kunde dansa fritt när man var frisläppt från sladdarnas begränsande trassel. Däremot, själva hörluren var lätt att känna igen då den hade samma design som föregångaren. Sedan dess har AirPodens design öppnat upp för mobbning och har jämförts med både insektspuppor och spermier.AirPods presenterades som någonting helt nytt, men i en form vi känner igen – något som skulle visa sig vara en stor succé när det kom bilder där kändisar och idrottsstjärnor sågs bära runt på dem. Det var omöjligt att se en bild där någon bar AirPods utan att omedelbart se att det var just AirPods de hade. AirPods som en symbol för framgång späddes på ytterligare när HBO-serien Big Little Lies använde sig av dem för att skilja de rika mammorna från Shailene Woodleys mindre rika karaktär som under hela serien bar de klassiska sladdhörlurarna. Apples succé befästes ytterligare när The Strategists undersökning där 100 tonåringar medverkade visade att AirPods var tvåa på listan över saker de inte kunde leva utan, strax efter mobiltelefonen.


Apple har sedan 2017 lanserat några olika generationers AirPods men det har fram till nu i praktiken varit två olika modeller, den ”vanliga” lite billigare och AirPods Pro. I en lansering för ett kort tag sedan kom dock nyheten att det skulle komma ytterligare en modell som lägger sig emellan de tidigare två. Vad som exakt skiljer sig den nya modellen från de äldre flyger mig över huvudet, men Apple har ingen anledning att uppfinna hjulet igen med tanke på att de har 57% av marknaden för ”lyxiga” hörlurar.


Det har däremot kommit en intressant twist i och med den senaste lanseringen. Nu när AirPods inte längre är vare sig nya eller en statussymbol, tappar de sin ställning när trendpendeln hotar att svänga tillbaka. Alltså, för dig som inte vill kapitulera eller inte har lust att betala för ett nytt par gentrifierande vita öronpuppor, har jag goda nyheter. Du har nu en bra ursäkt till att lämna AirPod-manin bakom dig och i stället fundera på att gå till det stilfulla alternativet. Det vill säga, det är nu åter okej att ägna några minuter om dagen att trassla upp ett par sladdhörlurar.Jag vet, ni är många som hela tiden stått kvar i det klassiska och grattis till er, ni fick rätt. Men nu har till och med storheter som Bella Hadid, Lily-Rose Depp och Dua Lipa setts med ett trassel hängandes strax under hakan. Ni vet hur det är, tre händelser utgör en trend och tre It-girls måste väl då betyda en tidig död för landet AirPod.


Du kanske normalt sett inte tar dina stiltips från film- och musikstjärnor men jag kan glädja dig med att de trådbundna hörlurarna även tagit sig in på TikTok-scenen där de blivit något av en vintage-look i kombination med 90-talsjeansen och mittbenan (om man nu kan kalla allt före 2016 för vintage). Hursomhelst, det verkar ha blivit trendigt att lämna det praktiska bakom sig och det är nu okej att sakna gamla goda sladdfyllda tider (alltså de före 2016), något som vi nostalgiker kan glädjas åt.Senaste inlägg

Visa alla