Valstar revolutionerar klassiskt italienskt hantverk

Valstar är synonymt med ett unikt sätt att skapa revolutionerande produkter samtidigt som man värnar om tradition och kvalitet. Sedan starten i Milano 1911 har Valstar gjort nytolkningar av klassiska plagg, utan att trampa på historien bakom.


Valstar representerar den italienska traditionen och passionen med sina produkter, som alla är producerade i Italien, med en noggrant utvald produktionskedja där kvalitet, hantverk, detalj och en ständig strävan mot elegans står i fokus.”Vi älskar vackra saker som är välproducerade och det är vad vår kärnverksamhet bygger på. Med det sagt kommer vi aldrig tumma på kvaliteten”, säger Matteo Bozzalla, VD för Valstar, och fortsätter ”Arvet är centralt för Valstars verksamhet, vårt arv gör att vi kan utvecklas ytterligare. Vi hyllar det italienska, det vackra landskapet vi växte upp i, de vackra städerna, kulturella platserna och fantastiska konstverken. Alla dessa aspekter inspirerar oss i det dagliga arbetet och i utvecklingen av plaggen”.


Valstar var först kända som Italiens första producent av en riktig regnrock, men har senare hyllats för sina utmärkta läderjackor. I dag är deras mest kända produkt Valstarino-jackan, en modern hyllning av A1 Blouson som bars av det amerikanska flygvapnet under första världskriget (mer om Valstarino senare i en separat artikel).Valstar kombinerar tradition och handsydd excellens och är en global markör för kvalitet, design och stil. De använder sig bara av de bästa råmaterialen och arbetar med ett handgjort snitt och handsydda sömmar för att nå en perfekt passform. Det handlar om hög hantverksmässig verkshöjd som tar internationella trender i beaktning samtidigt som man behåller italiensk sofistikation. På det sätter har Valstar skapat sina tidlösa, permanenta kollektioner; Commes des Garcons, United Arrows Tokyo och Michael Bastian New York.De investerar mycket tid och pengar i att utveckla produkterna både stil- och klimatmässigt och använder sig till stor del av vegetabiliska färgämnen och laserskärning.


Valstar-mannen är passionerad, älskar vackra plagg, har en stark personlighet och värnar om att bära högkvalitativa kläder.


Valstarmilano.comSenaste inlägg

Visa alla