"VARFÖR VILL MÄN SÅ GÄRNA KLÄ SIG SOM POJKAR?"

KRÖNIKA

Häromdagen promenerade jag genom Stockholm på väg till ett möte, jag tror att klockan började närma sig 14.00. När jag går på Grev Turegatan möter jag en bekant som är i 45+ -åldern och vi pratar en stund. Det hela inleds med att han pekar på min klädsel och säger ordet ”ungdomligt ”, lite sarkastiskt. Vad har jag då på mig? Jo, det ska jag berätta. En blå kostym, slips, svarta skor och en uppknäppt beige rock ovanpå allt.


Eftersom jag känner mig väldigt bekväm och trygg i mitt klädval så upplevde jag mig själv inte som uppklädd eller stram, snarare avslappnad och bekväm. Men det viktigaste av allt, jag har aldrig lagt en sekunds tankeenergi på vilken ålder jag vill signalerar eller ser ut som.


Då vill jag påpeka att min vän som jag mötte hade på sig en t-shirt med skjorta över, militärjacka, mössa som täckte skalpen och jeans. Absolut inget fel med det men om han ville signalera ungdom och att han tar avstånd från att bli äldre var misslyckandet totalt.


Jag förstår självklart att samhället förändras och modet förändras osv. Men det känns som att elegansen har fått inta en baksätesposiotion för att män tror att de ser unga ut om de har på sig för tighta jeans som sitter strax under ölmagen. Det som händer är att du ser ut som en person som försöker se yngre ut, vilket är en väldigt stor skillnad.


Konklusionen är; att se ung ut kan inte vara viktigt. Att se elegant & trevlig ut är alltid viktigt.

Nyckeln till evig ungdom är att åldras med värdighet och stil. Om du aldrig saknar ungdomen utan bara vårdar minnena av den blir livet mycket elegantare, enklare och slipsen känns mycket mer självklar!


Fredrik af Klercker.

Senaste inlägg

Visa alla