Vilka handskar ska jag ha?

En av mannens mest tidlösa, eleganta accessoar är handskarna och att de även erbjuder stor funktionalitet gör inte saken sämre. Att investera i ett par kvalitetshandskar kan göra att du håller dig varm i många år framöver.


Det viktigaste med ett par handskar är att de färgmässigt passar med övrig klädsel. Svarta skinnhandskar är det mest formella valet och gör sig således som bäst till kostym, där man vanligtvis har svarta Oxfords till. Bruna handskar, däremot, är något mer flexibla. De fungerar bra med mer avslappnade kläder.


Man kan utgå från att desto mörkare färg på handske, desto mer formell. Men det finns undantag, så som att gula handskar historiskt ses som formella, om än något iögonfallande. Du är alltså inte bunden till att enbart välja mellan brunt och svart. Det finns mängder snygga alternativ i grönt och även blått. Däremot är det enklaste, och mest användbara, att välja ett par ljusbruna handskar, det som man på engelska ofta refererar till som ”tan”.De mest klassiska materialen på kvalitetshandskar är lammnappa, carpincho och peccary, men det finns även alternativ i älg och hjort. Förutom handskens material är det också viktigt att tänka på vilket innerfoder man vill ha, eller inte ha. De varmare handskarna har i regel ett innerfoder av lammull medan de nättare, mer exklusiva har kashmirfoder.


Peccary är det mest exklusiva alternativet. Skinnet är främst från vildsvin i Brasilien och har en mjuk känsla. Peccary kommer oftast i ljusbruna färger och är inte särskilt bra i väta. Lammnappa är släta och väldigt mjuka i sin karaktär och passar väldigt bra som formella handskar. Handskar i lammnappa är dock väldigt känsliga och bör därför användas varsamt, kanske tillsammans med kostym.


Carpincho är något mindre exklusivt än Peccary men är fortfarande ett extremt fint handskmaterial. De har en yta som liknar mocka med sin matta finish. Hjortskinnshandskar liknar Peccary i sin karaktär men är betydligt billigare. Älgskinnshandskarna i sin tur är det tåligaste alternativet och är perfekt för en avslappnad look.Senaste inlägg

Visa alla