Vilka plagg bör jag investera i?

Vi har fått frågor kring vilka plagg man bör investera i, vilket alltid är svårt att svara på eftersom det allra viktigaste att utgå från när man bygger sin garderob är sig själv och sin personliga stil. Med det sagt är ett generellt tips att, vid köp av basplagg, investera i färre plagg men med hög kvalitet. Om man bär kostym och slips på jobbet räcker det långt att ha tre olika kostymer, förslagsvis två blå och en grå. Har man däremot ett arbete där klädseln är något ledigare, kan man i stället investera i några snygga kashmirtröjor och flanellbyxor. Det allra viktigaste är att se till hur din vardag ser ut och vad du vanligtvis trivs i.


Det finns dock tre plagg som vi vill pusha lite extra för, som de flesta kommer ha stor användning av oavsett yrke och livsstil.


Mörkblå kavaj

Om det finns ett plagg som är basen i den manliga garderoben är det väl den mörkblåa kavajen. Den kan kombineras med skjorta, slips och dressade ullbyxor för en uppklädd look, men går även använda till chinos och polotröja. Den allra mest mångsidiga och lättburna är en kavaj med mjuk konstruktion.Vitblårandig skjorta

Jag tror att alla män äger minst en skjorta. Den bärs i regel närmast kroppen och bör därför tåla långa arbetsdagar och regelbundna tvättar. Den vitblårandiga skjortan är den mest mångsida enligt mig. Den går att bära ensam som den är, under en stickad tröja eller med skjorta och slips. Till skillnad från en vit skjorta blir denna mindre uppklädd vid lediga sammanhang, men samtidigt tillräckligt formell för de allra flesta situationer.
Bruna skinnskor

Ett par bruna skor i kalvskinn är förmodligen den mest användbara skon. Det går att argumentera för en svart Oxford men i ett samhälle där formaliteten generellt sett är låg, passar sig de bruna i regel bättre. Det går att välja mellan olika modeller men färgen bör vara mörkt brun. Med skor mer än någonting annat är det bästa att investera i något av hög kvalitet. De är inte bara snyggare, de håller längre och blir bara bättre med åren om du tar hand om dem på rätt sätt.Senaste inlägg

Visa alla